Praktijk rijbewijs BE

Wanneer een BE-rijbewijs? Er is veel misverstand over het feit wanneer je nu wel of niet moet beschikken over het rijbewijs E achter B (of BE).

Vanaf januari 2013 zijn deze regels gewijzigd. Heeft u het rijbewijs E bij BE behaald voor 18 januari 2013 dan verandert er niets voor u.

De rijbewijscategorie B (personenauto) geldt voor personenauto´s met een aanhanger van maximaal 750 kilo. Is de aanhanger zwaarder dan 750 kilo? Dan is rijbewijs BE verplicht als de toegestane maximum massa van de combinatie meer bedraagt dan 3.500 kilo uitkomt. De aanhanger mag wel zwaarder zijn dan de auto. Uit het kentekenbewijs van de auto moet blijken of de auto een dergelijke zware aanhanger wel mag en kan trekken.

Het BE rijbewijs is dus voor bestuurders van auto´s met aanhanger (of trailer of caravan) waarvan het gewicht van de totale combinatie zwaarder is dan 3.500 kg.

Is de aanhanger zwaarder dan 3.500 kg? Dan is het in bepaalde gevallen toch mogelijk om met rijbewijs BE te blijven rijden. Dit is echter afhankelijk van technische aspecten. Bel ons voor meer informatie of raadpleeg de folder: Nieuwe regels voor het rijbewijs BE (zie hieronder). In bepaalde gevallen heb je voor een aanhanger die zwaarder is dan 3.500 kg een rijbewijs C1E nodig.

Als je beschikt over het rijbewijs CE (aanhangwagen vrachtauto) heb je automatisch E bij B.
Autorijschool Alkema Rijbewijs E achter B

Lesmateriaal

Autorijschool Alkema rijbewijs BE Hooghalen Assen HoogeveenVoor de opleiding E achter B gebruiken wij een middenasaanhanger.
De opleiding kan bestaan uit:
  • rijles per uur
  • rijles compact (6uur)
  • rijles compact (8uur)
Veder verzorgen wij ook een caravantraining.

Prijzen

Praktijk BE
€70,00
per 60 minuten.
Compactcursus BE 1:
€676,00
dag opleiding 6 uur inclusief examen.
Compactcursus BE 2:
€796,00
dag opleiding 8 uur inclusief examen.
Examen
€270,00
examengeld voor het CBR, administratiekosten en gebruik van de auto tijdens het examen. Gezondheidsverklaring dien je zelf in te vullen.
Herexamen
€270,00
examengeld voor het CBR, administratiekosten en gebruik van de auto tijdens het examen.
Caravan training
€70,00
per uur. (Caravan trainingen worden in principe met uw eigen combinatie gedaan)